А што ми треба повеќе кога мене и моите не чува Пресвета Богородица

Share Button

Страшно време насекаде околу нас,подметнувања и се потешки лаги кружат околу нас секој ден, а ние во таа машина која се вика систем секој ден танцуваме со нечестивиот.Е не е лесно денес да бидеш човек, веројатно тоа е и најтешко. Се сеќавам, во една прилика, кога бев веќе изморен од се, разочаран и скршен, поминав покрај една монахиња.На монахињата и испадна новчаникот, се наведнав и и го дадов а таа на тоа вака ми одгпвори- Пресвета Богородица никогаш не ги напушта оние кои се добри, таа ги сака и се моли за нив.Покрај сите неволји на овој свет таа ги чува, имај го тоа на ум , сине .

Ми застана здивот, а јас цел ден беснеев се прашував- Зошто Боже страдам толку јас, зошто сите богати уживаат.И само една реченица ми го промени животот, јас знам дека мене и моите, не чува Пресвета.И што уште ми треба?

Пари?Слава?

Животот без искушенија е живот кој води право во пеколот.Овој живот е минлив , само прашање е каков одговор ќе дадеме пред Бога за нашите дела

 

 

Извор: Београдски портал, превод Новост

уредник

Related Posts

Параклис св Недела во црквата св Недела во Битола

Коментарите се исклучени на Параклис св Недела во црквата св Недела во Битола

Денеска се празнуваат Светиот маченик Никифор и Светиот свештеномаченик Петар Дамаскин

Коментарите се исклучени на Денеска се празнуваат Светиот маченик Никифор и Светиот свештеномаченик Петар Дамаскин

Денес е Собор на свети Јован Предвесник и Крстител

Коментарите се исклучени на Денес е Собор на свети Јован Предвесник и Крстител

За многу години Цветници-Влегување на Господ Исус Христос во Ерусалим

Коментарите се исклучени на За многу години Цветници-Влегување на Господ Исус Христос во Ерусалим

Чудо на Свети Нектариј Егински: Исцелувањето на о. Нектариј (Виталис) од рак

Коментарите се исклучени на Чудо на Свети Нектариј Егински: Исцелувањето на о. Нектариј (Виталис) од рак

Create Account



Log In Your Account