ТЕЧНОСТИ ШТО ГО ЗАЈАКНУВААТ ИМУНИТЕТОТ

Еден од начините на кои телото може да се заштити од вирусите или кога се чувствувате уморни и вашиот имунитетот слабее е консумирањето на течности што содржат висока хранлива вредност, но исто така содржат и антиоксиданси.

Во текот на годината сигурно еднаш или повеќе пати да се чуствувате уморни и вашиот имунитет да слабее и ве прави подложни на разни вируси и бактерии од околината.

Затоа треба да бидете спреми за лесно да се справувате со секој вирус што доаѓа во текот на сезоната, што во спротивно би направил да се чувствувате многу лошо.

Најдоброто нешто за да се одбраните од вакви вируси е консумирање на течности што се направени во домашни услови и не содржат конзерванси, затоа што така ги губат своите хранливи вредности.

Подолу имате повеќе хранливи опции за посилен имунитет:

1. Сокот од морков.
2. Сок од киви.
3. Сок од лимон.
4. Зелен чај.
5. Органски јаболков оцет.
6. Црвен сок од брусница.
7. Сок од цвекло.
8. Сок од брокула…

Напишете коментар