ЧУДО ВО РОМАНИЈА:ЗАПЛАКА ИКОНАТА НА СВЕТА ПЕТКА (видео)

Понеделник , Романија поточно 19 јуни 2017 година, време попладне, верниот народ се наоѓа во црква на крајот од историскиот град Трговиште, и тогаш забележале солзи на иконата на Света Петка, Преподобна Мајка Параскева.

Веста за мироточењето набргу се раширила помеѓу верниците кои се упатиле на поклонение пред Чудотворната икона , пред која сеуште се поклонуваат и стари и млади, болни и здрави луѓе

Свештеникој кој раководи во црквата изјавил дека ова е трет пат како на иконата на Света Петка се појавуваат солзи.Тој додал дека оваа икона заплакала двапати досега , првиот и вториот пат кога црквата минувала низ големо искушение и сега кога ги повикува на масовно покајание

Е сега дали е случајно или не, двадена после ова чудо падна владата на Романија, со што е означен и почетокот на криза во земјата.Верници колони плачејќи се упатувале кон иконата да ја целиваат и да се поклонат, се молеле за оздравување и спасение

Оваа вест за ова најново чудо се проширила и надвор од градот па и од земјата, благодарение на Социјалните мрежи, па со тоа христијаните уште помасовно се упатиле кај иконата. Инаку светите чесни мошти на оваа светителка се наоѓаат во Романија.Новост.мк се потруди и во Македонија да се пренесе оваа вест, и ви предлагаме да го погледнете видеото

Света Петко, моли го Христос Бог за масовно покајание и спасение на душите наши!

ИС ХС – НИ КА!

Превод и обработка Новост

подготви: Снежана Анеска

Напишете коментар