Секој користи прилика на Широк сокак да се слика

Кафето е традиционално ама години наназад на Широк сокак се практикува да се фотографираат шетачите но и оние кои седат во кафулињата.

Кога сме кај Широк сокак инаку позната и како улица Биди Виден, таа сеуште има некој свој шарм.Битолчаните но и оние кои доѓаат на прошетка во градот, ја негуваат веќе битолската традиција , да се фотографираат , на кафе во Широк сокак. И колку убаво звучи, центар на дружењето кој низ себе крие многу тајни, воздишки,љубови, симпатии но и насмевки.

Сликањето на Широк сокак стана градска шема, на фб скоро и да нема некој што слика таква нема

Image result for Широк сокак

Едно пријателско кафе а толку многу доживувања, средби со роднини,пријатели, со саканите.Ете, пред се во тоа е убавината на Широк сокак, што живее….

 

Share Button

уредник

Related Posts

Create AccountLog In Your Account