БИТОЛЧАНЕЦ ПРАШУВА: ДАЛИ ЌЕ СЕ САНИРА ДУПКАТА ВО СТРОГИОТ ЦЕНТАР НА БИТОЛА?

Share Button

Во нашата рубрика САКАМ ДА ПРАШАМ, читател сака да праша дали ќе се санира што поскоро дупката која е на улицата во центарот на градот поточно веднаш кај Центарот за Култура, Битола. Според читателот не е безбедно за минувачите а овдека навечер има голема раздвиженост. Картонската кутија не е решение за да не настрада минувач-
Complete Reading

Share Button

Share Button

Продолжува периодот на претежно сончево и многу топло време, информираат од УХМР.

Share Button

Share Button

Share Button

Share Button

Илинденски денови во Битола во минатото

Share Button

  Зоолошката Градина е основана на 1 мај 1950 година од страна на група ентузијасти и љубители на животинскиот и растителниот свет од градот Битола. Неколку години по нејзиното формирање, заради специфичноста и важноста на нејзината мисија, Зоолошката Градина преминува под директна надлежност на органите на тогашната државна управа. Една од најголемите промени во целокупното
Complete Reading

Create AccountLog In Your Account