НЕКА НИ Е ЗА МНОГУ ГОДИНИ РАЃАЊЕТО НА СОНЦЕТО НА ПРАВДАТА, СВЕТИ ЈОВАН КРСТИТЕЛ

Share Button
Пророче и Претечо на Христовото доаѓање,

ние, што со љубов те почитуваме, не знаеме
како подостојно да те прославиме. Со твоето славно
и чесно раѓање се разреши неплодноста на родилката
и безгласноста на татко ти, а на светот му се проповеда
овоплотувањето на Синот Божји.
Image result for Раѓање на Свети Јован Крстител
Редакцијата на Новост ви го честита големиот празник, Нека ни е за многу години!!!

уредник

Related Posts

Утре на Велики Петок, изведување на Светата Плаштаница низ Широк Сокак и оплакувањето Христово

Коментарите се исклучени на Утре на Велики Петок, изведување на Светата Плаштаница низ Широк Сокак и оплакувањето Христово

(Фотогалерија) Храм св 40 маченици на Битола, подигнат пред 150 години, се уште е чувар на градот!

Коментарите се исклучени на (Фотогалерија) Храм св 40 маченици на Битола, подигнат пред 150 години, се уште е чувар на градот!

Create AccountLog In Your Account