Црква и параклис на Светата великомаченичка Недела во Битола (фото+видео)

Црквата Св. Недела во Битола е основана и издигната на 13 октомври 1863 година за време на неговото преосвештенство г-н Бенедикт Византиски, од кого црквата била осветена

Фотографија на Novost.

(фото архива на Новост)

(видео Новост)

Share Button

уредник

Related Posts

Create AccountLog In Your Account