СВЕТИ 40 МАЧЕНИЦИ НАД БИТОЛА (фото)

Свети 40 Севастиски маченици е црква која се наоѓа на Кркардаш вобитолскиот Смилевски Баир Била подигната пред 150 години, на местото каде постоел некогашниот манастир „Свети Атанасие“

фото новост.мк

Напишете коментар