НАЈНОВО :

Најавени измени на Законот за авторското и сродните права

Share Button

Поради целокупната затечена незавидна состојба во областа на авторското право и сродните права, во Министерството за култура во тек е изработка на текстот на Предлог- законот за изменување и дополнување на Законот за авторското право и сродните права, во насока на усогласување со новата Директива 2014/26/EC за колективно управување со авторското право и сродните права и мултитериторијално лиценцирање на музички дела за користење преку интернет.

Министерството за култура, нагласи Алаѓозовски, во септември ќе го даде текстот на Предлог-законот за измена на Законот за авторското право и сродните права на јавна расправа, воедно ќе се ангажира и стручна комисија од експерти од оваа област, да дадат мислење по текстот на измените. Појасни дека текстот на Предлог-законот во септември ќе биде испратен и на мислење/експертиза до експерти од ЕУ, надлежни за оваа област.

уредник

Related Posts

Градоначалничката на општина Битола Наташа Петровска од прв ден ја зафатило фобија дали некој ја прислушува?!

Коментарите се исклучени на Градоначалничката на општина Битола Наташа Петровска од прв ден ја зафатило фобија дали некој ја прислушува?!

Мајка од Неготино работи како кловн оти не ја примаат како воспитувач во градинка

Коментарите се исклучени на Мајка од Неготино работи како кловн оти не ја примаат како воспитувач во градинка

Советот за етика во во медиумите на Македонија го осуди Сашо Иваноски и порталот Мактел.Мк за флагрантно кршење на човекови права и слободи , ОЈО нека постапи

Коментарите се исклучени на Советот за етика во во медиумите на Македонија го осуди Сашо Иваноски и порталот Мактел.Мк за флагрантно кршење на човекови права и слободи , ОЈО нека постапи

Create AccountLog In Your Account