Шестмина Авганистанци стигнале до Сопот

Вчера во непосредна близина на полициската станица Сопот, полицајци забележале група од шест мигранти (жени и деца) како се движат во правец кон полициската станица.

По извршениот разговор со нив било утврдено дека се работи за авганистански државјани. Тие изјавиле дека со патничко возило БМВ биле донесени на непознато место и дека за превозот требале да платат по 1.300 евра по лице. За пронајдените мигранти бил известен надлежен инспектор од СВР Куманово. Авганистанските државјани се сместени во Прифатниот центар Табановце за понатамошна постапка.

Share Button

уредник

Related Posts

Create AccountLog In Your Account