Света Ана, Мајката на Пресвета Богородица

Share Button

Мајката на Пресвета Богородица. Денес се празнува нејзиното успение, но нејзиниот главен празник е на 9 септември, под кој датум ѝ се напишани и службата и житието. Ана беше од коленото Левиево, ќерка на Матан свештеникот. После долг и богоугоден живот се упокои во длабока старост.

Image result for Света Ана

уредник

Related Posts

Утре е Пренос на моштите на Светиот свештеномаченик Игнатиј

Коментарите се исклучени на Утре е Пренос на моштите на Светиот свештеномаченик Игнатиј

Утре во 07 : 00 часот света утрена богослужба во храмот Св. Димитриј во Битола

Коментарите се исклучени на Утре во 07 : 00 часот света утрена богослужба во храмот Св. Димитриј во Битола

Create AccountLog In Your Account