Велес се празни, повеќе се отселуваат отколку што се доселуваат

Share Button

Според статистичките  податоци  на   Државниот завод за статистика , градот Велес  се празни.  Ланската година во градот се доселиле 164 лица а се отселиле 267.

Од тие што се доселиле 133 се од друга општина а од селата во Велес дошле 31 лице.  Слична е состојба и во соседните општини.

Градско 62 доселени/отселени  65. Лозово 41 доселени/отселени 54.  За општина Чашка нема податоци .

Државниот завод за статистика ги нема обработено податоците за новородени и починати во 2016-та година, за да се види дали и натаму продолжува негативниот тренд во бројот на населението во општината, како  што беше изминатите десет години.

Каква е ситуацијата  од 2005 до 2015

Доселени:  150   133  194  193   204   172   201   168   164   179  180

Отселени:  257   211  220  231     259     212   232     260   244   210    217

уредник

Related Posts

Create AccountLog In Your Account