Го спасила Света Петка, во болницата му рекле дека ќе умре но тогаш се случило чудо

Јас бев во многу лоша здравствена состојба, сакав само едно нешто пред да умрам, вода од Света Петка.Таа ноќ кога бев во шок собата лекарите ми кажаа дека ќе умрам и дека мала е шансата да преживеам – вели Миодраг Тодоровиќ во својот исповед

Еднаш бев на чекор до смртта, луѓето докторите, веќе како од живите и да ме отпишаа.Тогаш ми беше многу тешко и единствено што сакав беше да оздравам, да живеам, но знаев, нема начин никаков освен ако сака Бог да ми помогне.- вели Миодраг.

Според него, единствено верата, молитвата и само Бог го спасиле

Се сеќава додека бил во шок собата, во многу лоша состојба вечерта кога му кажале дека ќе умре, заминале сите останал сам. Скоро бил часот 22 а тој се уште размислувал дали воопшто некој ќе дојде да му каже што му треба за последно

После неколку часови дошол докторот , го прашал дали треба нешто а Миодраг му побарал само вода од Света Петка.Тој се согласил и рекол, во ред утре, но Миодраг инсистирал тоа да биде таа вечер/Инаку Миодраг вели имал и сепса и секој момент можел да почине.Во зорите стигнала водата и пред да ја испие помислил – сакам оваа вода да ја испијам а потоа нека умрам.

Но се разденило, а тој живнал, здравствената состојба почнала да му се подобрува.Цело време се молел на Бога, и ден денес знае дека за него Бог беше спасот и исцелителот, заедно со големата Светителка Света Петка

С.А

 

Напишете коментар