НАЈНОВО :

ВО БИТОЛА ОБЕЛОДЕНЕТ НОВ СКАНДАЛ СО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ?

Share Button

Битолскиот градоначалник Владимир Талески имал мултимедијална продукција уште пред да стане градоначалник во периодот од 2004 до 2009 година, рече денеска советникот од СДСМ – Битола, Горан Козаров, презентирајќи документ.

– Дали тогаш го смислил сценариото за денешниот филм кој денес го живеат битолчани а е најблиску до жанрот хорор?

Дали уште тогаш во 2004 год визијата на ДПМНЕ на чело со Талески беше Битола да биде најзагаден град, град без спорт, без младина, без инфраструктура, едноставно град без иднина опустошен и со раселени граѓани.

Затоа го прашуваме Талески

– Зошто е затворена Арт Медија?
– Кои се причините за нејзино затворање?
– Дали Арт Медија добивала средства од општина Битола и од други јавни претпријатија?
– Дали оваа фирма добила други донации?
– Дали идејата за Битола филмски град пропадна со затворањето на фирмата?
– Дали од оваа продуцентска куќа почнало неговото богатење?
– Дали еден од сопствениците е и близок роднина на сопругата на бившиот премиер Никола Груевски?

Јавноста бара и заслужува да добие одговори на овие прашања! Градоначалникот во заминување Талевски им должи одговори на граѓаните на Битола – рече Козаров.

уредник

Create AccountLog In Your Account