Има ли Битола потреба од 24 часовен медиум

Share Button

Градот на Конзулите , Битола претходно во минатото секогаш се истакнувала, и била значаен град.

Дали на овој град му треба 24 часовен медиум ? Ова прашање се наметна откако вчера беше известено за пожар на патот Битола – Ресен, при што откако беше известено дека дошло до пожар повторно  немаше информација дали пожарот се локализирал, дали е нешто променето, дали е безбедно. Загрижени граѓани се обраќаа до Новост, барајќи информации дали е безбедно бидејќи се плашелче да заспијата а се наоѓале во вилите накај Трново. Новост е независен интернет портал, но барем оние платените би требало да известуваат. Неодамна во Битола телевизија ги отпушти своите вработени, додека пак пред само неколку денови во друга Битолска телевизија била отпуштена техничката екипа, причина за тоа биле финансиите , според внатрешен наш извор не им биле исплатени три плати.

Битола има потреба од 24 часовен медиум но барем до овој момент таков медиум нема.Медиум кој и во 03 часот би заминал на терен доколку би имало потреба од тоа.Но за Битола полека но сигурно настапува медиумски мрак

 

Image result for Битола

уредник

Related Posts

Create AccountLog In Your Account