НАЈНОВО :

ВОНРЕДНА ИНФОРМАЦИЈА за пожарите во Р. Македонија и состојба до 16:30 часот

Share Button

ВОНРЕДНА ИНФОРМАЦИЈА за пожарите во Р. Македонија и состојба до 16:30 часот

Фотографија на Центар за управување со кризи на Република Македонија.

РЦУК – Тетово:
– Околу 14:00 часот пријавен е пожар на депонијата во Тетово. Интервенираат 5 пожарникари со 2 ПП возила од ТППЕ – Тетово, 2 цистерни за дотур на вода од ЈКП Тетово и вработени од Жито полог кои интервенираат на делот од депонијата кој е во близина на нивната фабрика. Пожарот е активен.
– Пријавен е пожар во атарот на с. Стенче (опш. Гостивар). Гори сува трева, стрништа и ѓубре. Постои можност пожарот да се прошири кон селото и кон борова шума. Интервенираат 2 пожарникари со 1 ПП возило од ТППЕ – Гостивар, 4 вработени во ШС Шар и месно население. Пожарот е активен.

РЦУК – Велес:
– Пожарот во атарот на с. Џидимирци сè уште е активен. Интервенираат 4 вработени од ШС „Бабуна“. Од лице од предавателот на Црн Врв добиена е информација дека во должина од 1 км на повеќе места се забележуваат задимувања.
– Пожарот кај с. Богомила кај тунелите на железничката линија Велес – Битола е изгаснат. На овој пожар интервенирала екипа од 6 вработени во ШС „Бабуна“.
– Пожарот во атарот на с. Крушевица (опш.Росоман) е ставен под контрола. Екипите – 10 вработени во ШС „Бор“ – Кавадарци, 4 пожарникари од ТППЕ – Кавадарци и 4 лица од ЕЛС Росоман се на терен и вршат негова ликвидација.

РЦУК – Битола:
– Шумскиот пожар во атарот на с. Горно село во близина на манастирот Трескавец е во мирување. Од мештаните добиена е информација дека не се забележува задимување на местото на пожарот. Заради непристапниот терен на кој што гори екипите од ТППЕ – Прилеп се повлечени но доколку има потреба за интервенција ќе интервенираат во текот на денот.

РЦУК – Струмица:
– Од 12:45 часот пријавен е пожар во атарот на с. Казандол кон с. Фурка. Гори сува трева и мешана деградирана шума. Интервенираат 10 пожарникари со 1 ПП возило од ТППЕ – Валандово и 20 вработени во ШС Валандово. Пожарот е активен.

РЦУК – Охрид:
– Околу 13:30 часот пријавен е нов пожар во атарот на с. Грешница (опш.Македонски Брод). Со пожарот е зафатена сува трева и смрека. Интервенираат 2 пожарникари со 1 ПП возило од ТППЕ Македонски Брод и 5 вработени во ШС Сандански – Македонски Брод. Пожарот е активен.

уредник

Related Posts

ЈО ќе постапува по заканите за претседателот на ЗНМ

Коментарите се исклучени на ЈО ќе постапува по заканите за претседателот на ЗНМ

Create AccountLog In Your Account