Нему не му треба човечка одбрана тој го има Христос, и безброј зборови да се напишат за пофалба или за осуда и да се распостелат на неговиот грб, тој ни тогаш нема да возврати,затоа што тој го има во себе Христос.

Архимандрит Партеније, игумен на свештената обител на Бигорскиот манастир, машки манастир и трите женски манастири во Рајчица, Пречиста-Кичево и Кнежино-Јанковец.
Човекот кој е виновен за воскреснување на трите светилишта на Македонското православно небо под кое овој човек со своето силно духовно раководство го возобнови монашкиот живот на местата каде испустеле манастирските објекти, за да над нивните рушевини сега блескаат прекрасни и велелепни монашки и манастирски објекти во кои секојдневно престојуваат и гостуваат по 100 и одповеке луге.
Виновен заради успешно исцеление на многу стотини наркозависници,алкохоличари и луге со сериозни психолошки проблеми и за здравје и спасение на илјадници луге.
Да, виновен е поради силното евангелско проповедање и ширење на Христовата црква и во Неа рагањето на многу духовно препородени и покрстени,венчани и илјадници спасени души.
Ние кои го возљубивме поради љубовта која ни ја дава и не научи да љубиме го благословуваме денот кога го запознавме.

Фотографија на Dusanka Bojadzieva.

Напишете коментар