Со помош на 195 спасени две лица изгубени вчера на Пелистер

Share Button

РЦУК Битола известува дека во текот на вчерашниот ден, околу 20:00 часот, на телефонскиот број за итни повици на ЦУК 195, од страна на 2 лица добиле известување дека се изгубиле на планината Пелистер и дека се во добра здравствена состојба. Исто така,  од нив ги добиле и координатите на локацијата на која се нааоѓаат, за што и веднаш се известени ДЗС Битола, кои испратиле екипа од 3 планинари за да ги пронајдат. Поради проблем со телефонската линија која ја имаа лицата, едниствен контакт можеле да остварат само на Телефонскиот број за итни повици на ЦУК 195. Лицата се пронајдени околу 02:40 часот.

Фотографија на Центар за управување со кризи на Република Македонија.

уредник

Related Posts

ВМРО-ДПМНЕ: Рушењето на Ќосето е акт на длабока фрустрација и гнев кон сопствениот народ, историја и култура (ВИДЕО)

Коментарите се исклучени на ВМРО-ДПМНЕ: Рушењето на Ќосето е акт на длабока фрустрација и гнев кон сопствениот народ, историја и култура (ВИДЕО)

Денесовски до Сугаревски-Не глуми Итар Пејо ,во Мариово нема шеици!

Коментарите се исклучени на Денесовски до Сугаревски-Не глуми Итар Пејо ,во Мариово нема шеици!

Create AccountLog In Your Account