Тажен ден за Битола.Почина младиот Гоце Марковски

Share Button

Почина битолчанецот Гоце Марковски младото момче за кое во изминатиов период се собираа донации за негово лекување.

За лекувањето како што тогаш информираа медиумите беа потребни 50.000 евра, поради што почна и масовната кампања за донации со цел да се собере таа сума.

Тој боледуваше од тумор на мозокот и храбро се бореше со болеста која му беше дијагностицирана.

По операцијата, пост-оперативно продолжи да се лекува во Универзитетска Клиника Хале, Германија.

годишното момче, свиреше пијано и беше член на пливачкиот клуб од Битола.

извор Тв Тера

 

Напишете коментар