Гробот на Пресвета Богородица во Ерусалим

Светата гробница каде што било погребано телото на Пречистата Дева Марија . Преку приложените фотографии да нацрпиме благодат од ова свето место каде што лежело телото кое го обедини девството и раѓањето.

Пред влезот на гробницата каде што биле погребани родителите на Дева Марија, праведните Јоаким и Ана и каде што бил погребан праведен Јосиф и по желбата на Богородица, како што им кажала на апостолите пред Своето упокојување, овде е погребано и Нејзиното пречисто тело.

Фотографија на Православие.Мк †.

Од влезот слегувајќи по скалите од десната страна се наоѓа гробницата на светите праведни Јоаким и Ана, родителите на Мајката Божја

Фотографија на Православие.Мк †.

Фотографија на Православие.Мк †.

Гробницата на светите праведни Јоаким и Ана, родителите на Мајката Божја

Фотографија на Православие.Мк †.

Слегувјќи по скалите од влезот од левата страна се наоѓа гробницата на Праведен Јосиф

Фотографија на Православие.Мк †.

Светата гробница каде што било погребано телото на Пречистата Дева Марија .
Низ приложените фотографии да нацрпиме благодат од ова свето место каде што лежело телото кое го обедини девството и раѓањето.

Фотографија на Православие.Мк †.

Пред гобот на Мајката Божја

Фотографија на Православие.Мк †.

Преку стаклото се гледа автентичниот камен каде што било положено Пречистото тело на Мајката Божја, која ги обедини девството и раѓањето.

Фотографија на Православие.Мк †.

 

Преку стаклото се гледа автентичниот камен каде што било положено Пречистото тело на Мајката Божја, која ги обедини девството и раѓањето.

Фотографија на Православие.Мк †.

Позади светиот Гроб на Богородица се наоѓа иконата Богородица Ерусалимска

Фотографија на Православие.Мк †.

Православие Мк

Напишете коментар