Ден: д.м.г

Битола како град на конзулите

Share Button

Битола ја има најстарата библиотека во земјава

Share Button

До 1953 го­ди­на биб­ли­о­те­ка­та има­ла са­мо два служ­бе­ни­ка и еден прис­луж­ник. Во по­че­то­ци­те лу­ѓе­то до­бро­вол­но

Во центарот на Битола: Што ќе ти е трактор кога имаш Југо?

Share Button

Си го врзал точакот да не му го украдат на  Широк сокак

Share Button

Си го врзал точакот да не му го украдат на  Широк сокак

КОГА ИЗБОРИТЕ СЕ „СМЕШКА“, НАРОДОТ КАЖУВА ВИЦОВИ ЗА ИЗБОРИ

Share Button

Битола – фото галерија

Share Button

 

Хераклеа Линкестис

Share Button

Битолски изрази втор дел: Брат, глеј ме сеа!

Share Button

ЖИВОТВОРНА ИКОНА ВО СЕЛО МАГАРЕВО (Битолско)

Share Button

Близу до Битола, колку саат и пол, ет селото Магарео. Тамо имат црква напраена, пред

Mанастир Свети Георгија кај Крстоарски манастир

Share Button

Таравари ќе се кандидира за градоначалник на Гостивар

Share Button

Актуелниот министер за здравство, Арбен Таравари ќе биде кандидат за градоначалник на Алијансата на Албанците

Денеска е Светата маченичка Васа и нејзините деца: Теогниј, Агапиј и Пист

Share Button

Човек се јавува во општината (виц)

Share Button

Човек се јавува во општината (виц)

Од Клиничка болница Битола велат во Ортопедија нема нов началник

Share Button