Битолски изрази втор дел: Брат, глеј ме сеа!

Share Button

Литературен јазик: Каде ќе одиме?
Битолски: Кај ќојме бе?
Литературен: Ќе одам да јадам.
Битолски: Ќом да јам.
Литературен јазик: Како да не!
Битолски: Абе шооо!
Литературен јазик: Навистина ли?
Битолски: Озбилно?
Литературен јазик: Гледај ме сега!
Битолски: Брат, глеј ме сеа!
Литературен јазик: Колку е часот?
Битолски: Колку е сато бе?
Литературен јазик: Проговори нешто!
Битолски: Дај бе зуцни нешто шо си таков сеа!
Литературен јазик: Колку години имаш?
Битоски: Колкав си ти бе?
Литературен јазик: Не ти верувам!
Битолски: Е да бе!

Image result for битолски изрази

уредник

Related Posts

Бирократија или немаштија? Отпадни води капат во креветот на болно дете

Коментарите се исклучени на Бирократија или немаштија? Отпадни води капат во креветот на болно дете

“Украси” до битолска фонтана…коњски измет!

Коментарите се исклучени на “Украси” до битолска фонтана…коњски измет!

Зградата во Министерството за правда се запалила од неизгасната цигара или решо?

Коментарите се исклучени на Зградата во Министерството за правда се запалила од неизгасната цигара или решо?

Create AccountLog In Your Account