Дали се молите,на кого и зошто? СВЕСНОСТ И НЕСВЕСНОСТ

Share Button

СВЕСНОСТ И НЕСВЕСНОСТ

Што гледаш кога ќе погледнеш во огледало?

НЕСВЕСНОСТ:Гледам преубава коса и очи;гледам усни по кои сите лудуваат;ммм гледам поглед со кој секоја би ја оборил;гледам будала;гледам глупача;гледам лузер;гледам идиот…
СВЕСНОСТ:Гледам свест која се искушува;гледам ентитет способен за се,затоа што тој е СЕ.

Што би направиле доколку на Лото би добиле голема сума на пари?

НЕСВЕСНОСТ:Опааа,па прво што би купил…;ма ќе се пијанчам до коска;па незнам…повеќето би ги дал во добротворни цели;пола ќе ги раздадам,пола ќе ги оставам за себе;ууу,би купил добра кола;не не,мотор;ма немам појма,ќе изнакупам се…
СВЕСНОСТ:Ќе продолжам да живеам…би му дал некому ако му се потребни.

Што е за вас Животот?

НЕСВЕСНОСТ:Па види сега…;не сум сигурен;незнам колку е точно;мислам дека некој велеше…
СВЕСНОСТ:СЕ!

Што планирате во животот?

НЕСВЕСНОСТ:Па да запишам добар факс;да завршам факс;да најдам добра работа;да постанам важна личност;да бидам правник;да бидам доктор…
СВЕСНОСТ:Да живеам.

Колку сте свесни за самите себе?

НЕСВЕСНОСТ:Пааа…не го разбирам прашањето;мислам дека сум многу свесен;кога сум пијан сум најсвесен;јас сум секогаш свесен;сакаш да кажеш дека сум глуп?!
СВЕСНОСТ:Недоволно

Што е за вас љубов?

НЕСВЕСНОСТ:Па тоа е кога имам некој кој ме сака и јас него;ма љубовта не постои друшкане,тоа е само илузија;да,имав љубов но ми се здосади;љубов?;љубовта е нешто супер чувство нешто преубаво…
СВЕСНОСТ:СЕ!

Што мислите за некој кој се фрлил од зграда?

НЕСВЕСНОСТ:Ма будала;лудак;тежок е животот пријателе;ма кој го е*е,битно не е некој кој го знам;тажно е тоа;кој му е крив ка е глуп;ах несреќник морал да има проблеми;жално за родителите;мора да било поради љубов…
СВЕСНОСТ:Не би мислел,туку би пробал да го разберам.

Имате шибица и влегувате во мрачна соба.Што ќе запалите прво:печка,свеќа или петролејка?

НЕСВЕСНОСТ:Па печката,да ме грее ако е ладно;свеќата,ме опушта;јас петролејката,после можам другото ако затреба.
СВЕСНОСТ:Шибицата

Дали се молите,на кого и зошто?

НЕСВЕСНОСТ:Да,на Бог,бидејќи е Семоќен и ги слуша моите молитви;да,на Аллах,бидејќи тој е патот на Исламот;не се молам бидејќи Бог не постои.
СВЕСНОСТ:Не,бидејќи мојот Творец е во мене,а јас во Него,ние сме едно,притоа ако се молам Нему,би се молел на себе,а тоа нема смисла,затоа што Бог е во мене,а јас во Него.

Од кои националности ви се пријателите?

НЕСВЕСНОСТ:Ма ги имам од повеќе;само македонци,албанците не ги поднесувам;строго албанци,други да не видам;па имам и македонци и албанци и други…
СВЕСНОСТ:Јас имам само пријатели.

Image result for зајдисонце

уредник

Related Posts

Прославен Денот на шегата во општина Новаци

Коментарите се исклучени на Прославен Денот на шегата во општина Новаци

Create AccountLog In Your Account