НАЈНОВО :

Лекција за секој син и надеж за секој татко

Share Button

Синот го однел својот татко во ресторан да вечераат. Таткото бил многу стар и слаб, додека јадел му испаднало малку храна на маицата и панталоните. Другите луѓе г огледале со гадење, додека неговиот син бил мирен. Откако вечерале, синот тивко го однел во тоалетот, му ја тргнал храната која му останала, му ги исчистил флеките, ја исчешлал косата и му ги наместил наочарите да стојат цврсто. Кога излегле, синот ја платил сметката и тргнал да си оди со својот татко.
-Еден стар човек меѓу луѓето во ресторанот викнал синко :
“Зар не мислиш дека си оставил нешто ?”
Син одговорил : -Не господине, не сум. Тогаш старецот кажа : Да, си оставил! Си оставил лекција за секој син и надеж за секој татко !

Image result for стар татко

уредник

Related Posts

Патот до нашата радост

Коментарите се исклучени на Патот до нашата радост

Што се случува во Скопје? Бел чад излегува од под асфалтот во центар кај „Тифани“

Коментарите се исклучени на Што се случува во Скопје? Бел чад излегува од под асфалтот во центар кај „Тифани“

Create AccountLog In Your Account