Анѓушев: Не сум директор ама моите фирми се си мои газда сум, ќе си земам тендери никој А не смее да ми рече ни Премиер ни партија ни народ

Share Button

Нема конфликт на интереси со компанијата „Фероинвест“. Не управувам со компанијата и како потпретседател на Владата не сакам да имам никаков бенефит од моето работење во Владата, изјави денеска вицепремиерот Кочо Анѓушев.

– Согласно Законот за спречување на корупцијата имам обврска да се повлечам од управувањето на компаниите. Никаде во тој закон нема дека треба да престанам да биде сопственик на компаниите. Јас не управувам со компаниите и како потпретседател на Влада не сакам да имам никаков бенефит од моето работење во Владата, нагласи Анѓушев, одговарајќи на новинарско прашање во врска со учеството на „Фероинвест“ на тендерот за набавка на гумени траки за РЕК-Битола.

цек текст тукаdokazm.mk

уредник

Related Posts

Преку писмо се огласија фамилиите на загинатите планинари Калина и Александар, а нивните тела пристигнале денеска

Коментарите се исклучени на Преку писмо се огласија фамилиите на загинатите планинари Калина и Александар, а нивните тела пристигнале денеска

Create AccountLog In Your Account