Седница на ДИК за локалните избори

Share Button

Државната изборна комисија (ДИК) денеска ќе одржи седница на која ќе бидат разгледани неколку одлуки и извештаи во врска со локалните избори закажани за 15 октомври.

На дневен ред се барања за акредитации за меѓународни набљудувачи, одлука за објавување на описите на избирачките места, одлука за ангажирање на помошно тело, извештај за Избирачкиот список по завршениот јавен увид, поништување на одлуката за избор на економски оператор за печатење на Избирачкиот список и извештај за рекламни паноа и билборди и случаен избор за распределба на рекламните паноа и билборди.

ДИК вчера ги повика понудувачите и партиите да присуствуваат на жребувањето на кое ќе се распоредат локациите на рекламните паноа и билборди за политичко рекламирање.

уредник

Related Posts

Штипскиот суд одлучи: Игор Спасов ќе се лекува во Идризово, а не на слобода

Коментарите се исклучени на Штипскиот суд одлучи: Игор Спасов ќе се лекува во Идризово, а не на слобода

Тврдокорните најaвија дека во најбрз можен рок ќе организираат блокирање на аеродромот!!

Коментарите се исклучени на Тврдокорните најaвија дека во најбрз можен рок ќе организираат блокирање на аеродромот!!

Затворската полиција денеска со протестен марш за подобри права

Коментарите се исклучени на Затворската полиција денеска со протестен марш за подобри права

Create AccountLog In Your Account