ДОБРОВОЛЦИ ОД БИТОЛА НОЌВА ГАСНАТ НА ПЕЛИСТЕР,ОСТАНУВААТ ДО САБАЈЛЕ КОГА ЌЕ ИМ ТРЕБА ПОМОШ

Share Button

Околу 70 битолчани самоорганизирано како доброволци со 12 џипови се на терен на Пелистер и го гаснат пожарот, имаат сознанија дека рано наутро ќе гаснат и авионите а исто така и дека се организираат граѓани сабајле да им помогнат во гаснењето.  Апелираат доколу некој сака да се вклучи сабајле да им помогне бидејќи тие остануваат се до утрото да се борат со огнената стихија. Сабајле овие 70 храбри битолчани ќе бидат преморени па секоја помош е добредојдена.Во моментов пожарот е локализиран

Напишете коментар