ПОВТОРНО АКТИВЕН ПОЖАРОТ КАЈ ПЛЕТВАР

Share Button

Пожарот кој вчера избувна под превојот „Плетвар“, во близина на ресторантот „ЧЕ“ и бензиска пумпа “ЧЕ“, е сеуште активен, и тоа од двете страни од патот Прилеп – Градско. Гори трева и нискостеблеста мешана шума. На терен има екипи од ТППЕ – Прилеп, работници од ЈП Македонски Шуми – Прилеп и од ДЗС Прилеп.

Фотографија на Центар за управување со кризи на Република Македонија.

Напишете коментар