ПОЖАРОТ ВО НАЦИОНАЛЕН ПАРК „ПЕЛИСТЕР“ИМА ОПАСНОСТ ДА НАВЛЕЗЕ ВО БУКОВАТА ШУМА

Share Button

Активен пожар има во Националниот парк „Пелистер“, кај место викано „Изворите“ на река Шемница над село Маловишта. Гори трева и нискостеблести растенија, но има опасност пожарот ва влезе во букова шума. Известени се ЕЛС Битола, ДЗС Битола, НП Пелистер Битола, ТППЕ Битола, МЗШВ Битола и СВР Битола. На терен се излезени екипа од НП Пелистер, ТППЕ Битола и од ДЗС Битола.

Фотографија на Dule Gruevski.

уредник

Related Posts

Му удрил неколку тупаници и си заминал: Детали за нападот врз пратеникот Горан Милевски

Коментарите се исклучени на Му удрил неколку тупаници и си заминал: Детали за нападот врз пратеникот Горан Милевски

Погледнете параклисот на Света Петка во Битола, насекаде отпушоци од цигари,плукале и лушпи од семки

Коментарите се исклучени на Погледнете параклисот на Света Петка во Битола, насекаде отпушоци од цигари,плукале и лушпи од семки

Се поместуваат ли се уште плочките низ Широк сокак при движење? Жена се засопна и падна

Коментарите се исклучени на Се поместуваат ли се уште плочките низ Широк сокак при движење? Жена се засопна и падна

Ослободени се обвинетите за убиените полицајци во Арачиново во 2000 година

Коментарите се исклучени на Ослободени се обвинетите за убиените полицајци во Арачиново во 2000 година

Create AccountLog In Your Account