РАНО НАУТРО ПРОДОЛЖУВААТ АВИОНИТЕ ДА ГАСНАТ ПОЖАР КАЈ ПЕЛИСТЕР

Share Button

Под контрола но се уште активен е пожарот на Пелистер. Денеска се гаснеше од воздух со авиони кои рано наутро ќе продолжат со интервенција а ќе се вклучи и еден хеликоптер. Ноќва таму остануваат околу 40 пожарникари и припадници од Дирекцијата за спасување во услови на криза.

По повик на Социјалната мрежа фб за кај (локација за собир)  Шемница но и кај Макпетрол Довлеџик доброволци се веќе на Пелистер

Напишете коментар