ЈА КРАДЕЛЕ СОЦИЈАЛНАТА ПОМОШ ОД КОРИСНИЦИТЕ ОД НАЈРАНЛИВИТЕ! ЦАРОВСКА ИМ ЈА ВРАТИ

Share Button

Мила Царовска – Mинистерка за труд и социјална политика

Во 2011 година, на граѓаните кои што примале социјална помош и туѓа нега им е украдена една исплата. Наместо за правата кои што требало да ги остварат во ноември за туѓа нега и за социјална парична помош, да добијат исплата во месец декември, таа ја добиле во јануари 2012 година. Со ова се случува скратување на еден месец во исплата на правата. Со ова биле оштетени повеќе од 30 илјади граѓани, со вкупна сума од над 240 милиони денари.

Фотографија на Мила Царовска - Mинистерка за труд и социјална политика.

Парите ги враќаме кај граѓаните. МТСП овој месец направи две исплати на социјална парична помош и правото на туѓа нега. На 1 септември граганите добија една исплата, онаа која што е задоцнета, и сега на 14 септември имавме втора исплата, во истиот месец, со цел да ја исправиме неправдата која што пред шест години им била направена на најранливите категории на граѓани. За оваа задоцнета исплата, со ребалансот на буџетот обезбедивме дополнителни 200 милиони денари.

Ова не е единствен пример со кој се правел удар токму врз грбот на најранливите категории во изминатите 11 години. Практиките се менуваат и институциите работат само во интерс и грижа за граѓаните. Начинот на кој се грижиме за најранливите е огледало и на самите нас, и индивидуално, и колективно.’’

уредник

Related Posts

Премиерот потврди дека братучедот Трајче Заев купил оранжерија за да произведува канабис !

Коментарите се исклучени на Премиерот потврди дека братучедот Трајче Заев купил оранжерија за да произведува канабис !

ПРОТЕСТИ ПРЕД СОБРАНИЕ ПРОТИВ УПОТРЕБА НА ЗАКОНОТ ЗА ЈАЗИЦИ

Коментарите се исклучени на ПРОТЕСТИ ПРЕД СОБРАНИЕ ПРОТИВ УПОТРЕБА НА ЗАКОНОТ ЗА ЈАЗИЦИ

Насер Селмани од пред Владата со пораки:Бидете будни. Еден режим што испративме, нема да дозволиме да се воспостави нов

Коментарите се исклучени на Насер Селмани од пред Владата со пораки:Бидете будни. Еден режим што испративме, нема да дозволиме да се воспостави нов

Петиција против законот за јазици

Коментарите се исклучени на Петиција против законот за јазици

Се урна руски хеликоптер

Коментарите се исклучени на Се урна руски хеликоптер

Фото галерија од протестниот марш во Битола

Коментарите се исклучени на Фото галерија од протестниот марш во Битола

Create AccountLog In Your Account