Албанската полиција заплени еден тон марихуана

Share Button

Албанските власти во соработка со италијанската поморска полиција денеска на јадранското крајбрежје запленија еден тон марихуана од типот канабис сатива.

Албанската полиција заплени еден тон марихуана

Дрогата е откриена во моторен чамец што пловел под италјанско знаме, при што албанските власти уапсиле две лица, од кои едното било италјански, а другото албански државјанин.

Во моментот на акцијата лицата што се наоѓале на моторниот чамец ја фрлиле дрогата во морето, но полицијата ја пронашла и ја запленија марихуаната.

Акцијата била помогната и од страна на италјанската поморска полиција, која имала информации за шверцот што се подготвувал.

Дрогата била произведена во Албанија, а била намената за италјанскиот наркопазар.

К.М.

Напишете коментар