МЕСТОТО НА РОЖДЕСТВОТО НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА (фотогалерија)

Share Button

Во пресрет на празникот Рождество на Пресвета Богордица , да се запознаеме со местото на раѓањето на Пресветата Владичица наша Богородица На местото каде што била куќата на светите праведни Богоотци Јоаким и Ана, своевремено (во 5 век) имало изградено Православна црква и на темелите на таа црква во 12 век е изграден католички храм посветен на св.Ана. Местото се наоѓа во близина на ,, Лавовската порта” (тоа е една од портите преку кои се влегувало во стариот град Ерусалим) и бањата Витезда . Денес можат да се видат дел од автентичните зидови и темели од куќата на Св.Јоаким и Ана

Фотографија на Православие.Мк †.

Фотографија на Православие.Мк †.

Фотографија на Православие.Мк †.

Фотографија на Православие.Мк †.

Фотографија на Православие.Мк †.

Дел од куќата, афтентичен камен од куќата во која се родила Дева Марија

Фотографија на Православие.Мк †.

уредник

Related Posts

Параклис св Недела во црквата св Недела во Битола

Коментарите се исклучени на Параклис св Недела во црквата св Недела во Битола

Фото на денот:Црква „Св. Ѓорѓи“ – манастирска црква која се наоѓа во близина на битолското село Крстоар

Коментарите се исклучени на Фото на денот:Црква „Св. Ѓорѓи“ – манастирска црква која се наоѓа во близина на битолското село Крстоар

Create AccountLog In Your Account