НА 13 ОКТОМВРИ ВО ЦРКВАТА СВЕТА НЕДЕЛА ВО БИТОЛА СЕНОЌНО БДЕНИЕ

Share Button

СООПШТЕНИЕ

Возљубени во Христа православни браќа и сестри ве известуваме дека на денот кога го славиме Покровот на Пресветата Владичица наша Богородица и Приснодева Марија, во црквата света великомаченица Недела ќе се отслужи сеноќно бдение на 13 октомври (петок) со почеток во 23 часот. Ги повикуваме сите благочестиви христијани да земат учество на овој тожествен празник на Божјата мајка.
Христос помеѓу нас!

Фотографија на Novost.

уредник

Related Posts

Се празнува: Раѓањето на Свети Јован Предвесник и Крстител Господов

Коментарите се исклучени на Се празнува: Раѓањето на Свети Јован Предвесник и Крстител Господов

РЕКА НАРОД КОН КРКАРДАШ, ХРАМОВА СЛАВА НАД БИТОЛА”СВ.40 МАЧЕНИЦИ”ЗА МНОГУ ГОДИНИ!!!

Коментарите се исклучени на РЕКА НАРОД КОН КРКАРДАШ, ХРАМОВА СЛАВА НАД БИТОЛА”СВ.40 МАЧЕНИЦИ”ЗА МНОГУ ГОДИНИ!!!

Со завршната сметка гледаме дека Наташа Петровска лажеше за висината на долгот, Битола не должи 13.5, туку 3.5 милиони евра

Коментарите се исклучени на Со завршната сметка гледаме дека Наташа Петровска лажеше за висината на долгот, Битола не должи 13.5, туку 3.5 милиони евра

ПОСЛАНИЕ ДО РОБЕРТ ПОПОСКИ:МАКЕДОНИЈА ВО 1889 ГОДИНА Е ПРИЗНАЕНА ОД ГРЧАКАТА АКАДЕМИЈА (ФАКСИМИЛИ)!

Коментарите се исклучени на ПОСЛАНИЕ ДО РОБЕРТ ПОПОСКИ:МАКЕДОНИЈА ВО 1889 ГОДИНА Е ПРИЗНАЕНА ОД ГРЧАКАТА АКАДЕМИЈА (ФАКСИМИЛИ)!

(фото)ИКОНА НА СВЕТИОТ ВЕЛИКОМАЧЕНИК ГЕОРГИЈ ВО ДВОРОТ НА ХРАМОТ НАД БИТОЛА “СВЕТИ 40 МАЧЕНИЦИ”

Коментарите се исклучени на (фото)ИКОНА НА СВЕТИОТ ВЕЛИКОМАЧЕНИК ГЕОРГИЈ ВО ДВОРОТ НА ХРАМОТ НАД БИТОЛА “СВЕТИ 40 МАЧЕНИЦИ”

Create AccountLog In Your Account