Расте цената на пченицата, можно е поскапување на лебот

Share Button

Цената на житото оди нагоре. Причината е слабиот род како во Македонија, така и во светски рамки, пишува Алсат-М.

Засега лебот не поскапува бидејќи пекарската индустрија ги користи старите залихи жито кое е купено по поевтина цена. Но, од Групацијата на мелничари при Стопанската комора на Македонија, велат дека ако дојде момент лебот да се прави со увезена пченица можно е и зголемување на цената на лебот.

Напишете коментар