Поништен тендерот за набавка на гумени ленти за РЕК Битола

Share Button

АД ЕЛЕМ денеска соопшти дека е поништен тендерот за набавка на гумени ленти за потребите на РЕК Битола поради тоа што на последната аукција се понудени повисоки цени од планираниот буџет за нив.

– Раководството на АД ЕЛЕМ донесе одлука да го поништи тендерот за набавка на гумени ленти за РЕК Битола. Причина е тоа што на последната, трета аукција, понудените цени во четири ЛОТА се повисоки од планираниот буџет за нив, додека во еден ЛОТ понудената цена е повисока од реалната на пазарот, се вели во соопштението.

Од компанијата појаснуваат дека доколку нема жалби на одлуката и доколку одлуката за поништување на тендерот стапи на сила, тогаш веднаш ќе се пристапи кон распишување на нов тендер бидејќи гумените ленти се неопходни за да може РЕК Битола непречено да работи.

Вкупниот буџет планиран за сите четири лота изнесува 258.300.000,00 денари.

Од АД ЕЛЕМ информираат и дека предметот во врска со тендерот за ископ на јаглен во РЕК Битола сеуште е на одлучување кај Државната комисија за жалби по јавни набавки. Оттаму АД ЕЛЕМ очекува одлука и насоки како да постапи во врска со оваа јавна набавка.

уредник

Related Posts

Битолска Такси компанија има потреба од диспечери

Коментарите се исклучени на Битолска Такси компанија има потреба од диспечери

Студентски собир во Битола против промената на името и воведување на „предлог-законот за употреба на јазиците

Коментарите се исклучени на Студентски собир во Битола против промената на името и воведување на „предлог-законот за употреба на јазиците

Заев: Монтруозноста во ЈУ „25 Мај“ мора да се казни најстрого

Коментарите се исклучени на Заев: Монтруозноста во ЈУ „25 Мај“ мора да се казни најстрого

ФОТО: Со багери се урива еднојазичноста во Македонија

Коментарите се исклучени на ФОТО: Со багери се урива еднојазичноста во Македонија

Create AccountLog In Your Account