Национален парк Пелистер:НЕМА НЕЗАКОНСКО РАБОТЕЊЕ НА ПЕЛИСТЕР!

Share Button

НЕМА НЕЗАКОНСКО РАБОТЕЊЕ НА ПЕЛИСТЕР!
Многу просто и едноставно – моликата трули над коренот до одредена висина, а бидејќи е висока и до 30 метри, ако првите 4-5 метри од коренот нагоре е трула, не се трули и другите 25 метри. Таа (трулата) може секогаш да се сруши, прекши и да направи штета на околните – здрави молики. Проблематичните – трулите, особено оние кои се веќе испаднати, според шумскиот ред – мора да се отстранат и ништо од сето тоа не е незаконски.

Фотографија на National Park Pelister - Macedonia.

Фотографија на National Park Pelister - Macedonia.

Фотографија на National Park Pelister - Macedonia.

уредник

Related Posts

ШАНЕЛ ГО СТРЕСЕ ШИРОК СОКАК СО МАНЕКЕНКИТЕ И МАНЕКЕНИТЕ(фотогалерија)

Коментарите се исклучени на ШАНЕЛ ГО СТРЕСЕ ШИРОК СОКАК СО МАНЕКЕНКИТЕ И МАНЕКЕНИТЕ(фотогалерија)

ФОТО: Со багери се урива еднојазичноста во Македонија

Коментарите се исклучени на ФОТО: Со багери се урива еднојазичноста во Македонија

Собранието на Република Македонија е на пауза која ќе трае еден час

Коментарите се исклучени на Собранието на Република Македонија е на пауза која ќе трае еден час

Create AccountLog In Your Account