„Покажи екострана за зима без мана“ е настанот што денеска се одржа на Пелистер

Share Button

Покажи екострана за зима без мана“ е настанот што денеска се одржа на Пелистер. Станува збор за акција за подигнување на свеста за заштита на националниот парк „Пелистер“.

Во пресрет на новата зимска сезона, идентификувајќи ја потребата за креирање одржливи решенија за почиста животна средина и подигнување на свеста за унапредување на заштитата на Националниот парк „Пелистер“, во еколошката акција „Покажи екострана за зима без мана“ се вклучија над 100 ученици од основните и од средните училишта од Битола. Настанот е дел од одбележувањето на Меѓународниот ден на туризмот.

На Пелистер се одржа еконастанот „Покажи екострана за зима без мана“

уредник

Related Posts

И оваа вечер имаше протести – за утре граѓани најавија нов протест

Коментарите се исклучени на И оваа вечер имаше протести – за утре граѓани најавија нов протест

(ФОТО) Огромна змија ги исплаши студентите во „Стив Наумов“- уште ли нема нафта за да се искоси тревата?

Коментарите се исклучени на (ФОТО) Огромна змија ги исплаши студентите во „Стив Наумов“- уште ли нема нафта за да се искоси тревата?

Хелсиншкиот комитет бара од МТСП да го испита случајот на сексуално злоставување на девојче во „25 мај“

Коментарите се исклучени на Хелсиншкиот комитет бара од МТСП да го испита случајот на сексуално злоставување на девојче во „25 мај“

Сиромаштија на сите страни: ФБ статус кој ги потресе социјалните мрежи

Коментарите се исклучени на Сиромаштија на сите страни: ФБ статус кој ги потресе социјалните мрежи

Create AccountLog In Your Account