СВР Битола поднесе кривична пријава.Доктор давал метадони без документација

СВР Битола поднесе кривична пријава против А.Д.(66) од Скопје, сопственик и управител на приватна здравствена установа, доктор по општа медицина, поради основано сомнение дека сторил кривично дело „злоупотреба на службена положба и овластување“. Имено, пријавениот ги пречекорил границите на своите овластувања така што подолг временски период издавал рецепти за набавување метадон на лица за кои не поседува соодветна документација дека се на метадонска терапија, додека за едно лице поседувал некомплетна документација.

Доктор давал метадони без документација

Напишете коментар