Наскоро изложба ТРАДИЦИОНАЛНАТА РУРАЛНА АРХИТЕКТУРА ВО ПОТПЕЛИСТЕРИЕТО

Share Button

На 4. Октомври 2017 во 12 часот, во Музејот на Татарчеви во Ресен
НУ Завод и музеј – Битола, ќе ја постави изложбата
ТРАДИЦИОНАЛНАТА РУРАЛНА АРХИТЕКТУРА ВО ПОТПЕЛИСТЕРИЕТО
на авторот Д-р Викторија Момева Алтипармаковска, етнолог конзерватор советник

Изложбата претставува резултат на еден долгогодишен проект за евиденција и документација на културното наследство – традиционалната архитектура – во селата на падините на планината Пелистер, во Битолскиот и Преспанскиот регион.

Фотографија на Музеј Битола.

уредник

Related Posts

Затворениците кои ќе бидат примерни ќе одат на опера , на балет, на театар

Коментарите се исклучени на Затворениците кои ќе бидат примерни ќе одат на опера , на балет, на театар

БИТОЛЧАНИТЕ СЕ САМООРГАНИЗИРААТ ЗА ДА МУ ПОМОГНАТ НА СВОЈОТ СОГРАЃАНИН ПЕЦЕ!АПЕЛ:КОЈ МОЖЕ НЕКА ПОМОГНЕ

Коментарите се исклучени на БИТОЛЧАНИТЕ СЕ САМООРГАНИЗИРААТ ЗА ДА МУ ПОМОГНАТ НА СВОЈОТ СОГРАЃАНИН ПЕЦЕ!АПЕЛ:КОЈ МОЖЕ НЕКА ПОМОГНЕ

Create AccountLog In Your Account