Осветување на храмот Света Петка, село Путурус

На 30.09.2017 г., кога го празнуваме споменот на светите маченички Вера, Надеж и Љубов и мајка им Софија, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар, изврши големо осветување на новоизградениот храм, посветен на преподобната Параскева (Петка) Кападокиска.

На осветувањето присуствуваа голем број верници, ктиторите и помагателите на овој свет манастир, благодарение на чија усрдност и ревност се подигна ова светилиште.

Напишете коментар