Го познавам секое ќоше на твоето срце и никогаш не си ме изневерила, моја БИТОЛА!ЗА БИТОЛА по битолски!

ЗА БИТОЛА… За најубавиот град… За градот на конзулите, клавирите, пајтоните, меракот и серенадите. За градот под Пелистер- најопеаниот, најградскиот. Градот со Хераклеја, Тумбе Кафе, Широк Сокак. Градот на боемите, најличните чупиња и најдотераните дами. Го познавам секое ќоше на твоето срце и никогаш не си ме изневерила, моја БИТОЛА, Ветерот го шепоти твоето име, цветовите мирисаат најубаво и сонцето милува нежно како мајка. Во тебе се е најубаво, Битола моја, прекрасна си како од бајка.

ЗА БИТОЛА по битолски!

Related image

Напишете коментар