Од овој месец УЈП нема да доставува сметки за радиодифузна такса

Share Button

Со доставата на решенијата за септември, Управата за јавни приходи ќе прекине со достава на решенијата за утврдување на оваа јавна давачка.

Од овој месец УЈП нема да доставува сметки за радиодифузна такса

„Граѓаните и фирмите имаат обврска да извршат плаќање на сите заостанати долгови за периодот јануари 2011 година заклучно со септември 2017 година“, соопшти УЈП.

За сите специфични случаи, велат од таму, а со цел уредно затворање на финансиските картици кои УЈП ги води за обврзниците на РДТ, ќе бидат објавени дополнителни информации на веб-страницата на Управата.

Напишете коментар