НАЈНОВО :

Финансиската полиција поднесе кривични пријави против седуммина.Првоосомничен е градоначалникот на Вевчани

Share Button

Кривични пријави за седуммина  а првоосомничен е градоначалникот на Вевчани.
Финансиската полиција поднесе кривични пријави против седуммина. Се однесуваат на злоупотреба на службената положба и овластување, злоупотреба на постапка за јавен повик, за доделување договор за јавна набавка и за помагање. Првоосомничен е градоначалникот на Вевчани.

Финансиска полиција: Кривични пријави против седум лица, првоосомничен градоначалникот на Вевчани

 

Истрагата е отворена поради тоа што во 2013-та година била спроведена постапка за јавна набавка и бил избран најповолен понудувач за доградба на потпорни ѕидови, а градежните работи биле завршени пред да се објави јавниот оглас.

Според Финансиската полиција, буџетот на општината бил оштетен за над милион и 300 илјади денари

уредник

Related Posts

Состојбата по врнежите од дожд

Коментарите се исклучени на Состојбата по врнежите од дожд

Сајтот на македонското Собрание стана двојазичен. Информациите се прво на албански а потоа на македонски

Коментарите се исклучени на Сајтот на македонското Собрание стана двојазичен. Информациите се прво на албански а потоа на македонски

Заев: Законот за јазиците ја доби поддршката од мнозинството граѓани на избори

Коментарите се исклучени на Заев: Законот за јазиците ја доби поддршката од мнозинството граѓани на избори

Известување од манастирот Св. Спас , с. Црнобуки упатено до јавноста во врска со написите на некои портали

Коментарите се исклучени на Известување од манастирот Св. Спас , с. Црнобуки упатено до јавноста во врска со написите на некои портали

Create AccountLog In Your Account