Штипската зоолошка градина доби машко мече

Share Button

Штипската зоолошка градина доби машко мече, кое е подарок од проф.д-р Јовица Угриновски.

– Живеалиштето е подготвено, го вселивме и мечето веќе се запознава со самото живеалиште. Голема благодарност до професорот, кој не само што го донираше мечето, туку целата грижа околу исхраната ќе биде негова до крајот на животот на мечето, посочи Бојаџиев.

Мечето е од расата Урсиде, кое во рацете на докторот Угриновски дошло кога полиција му го донела повредено за да го спаси. Тоа првично било згрижено во Зоолошката градина во Скопје, од каде со посебна процедура е пренесено во Штип.

– Најдено е напуштено на превојот Блаце од припадници на специјалните единици. Ми го донесоа мене, имаше повредена задна десна нога. Го оперирав и го чувам од малечко досега. На возраст е од година и седум-осум месеци и околу 80 килограми тешко, рече Угриновски.

уредник

Related Posts

Добиле откази поради бизарна лага: Полицајци тврдат дека глувци ја изеле марихуаната од депото

Коментарите се исклучени на Добиле откази поради бизарна лага: Полицајци тврдат дека глувци ја изеле марихуаната од депото

Бугарски манастир започна да прибира приказни од лични средби на луѓе со старецот Добри Добрев

Коментарите се исклучени на Бугарски манастир започна да прибира приказни од лични средби на луѓе со старецот Добри Добрев

Create AccountLog In Your Account