НАЈНОВО :

Битолската “убавица”реконструирана ама повторно со својот ист изглед.Коцката вратена и реконструкцијата завршена

Share Button

Коцката на улицата кај Рибарниците во Битола е повторно поставена при што и покрај реконструкцијата на оваа улица, таа и понатаму останува битолска убавица со претходниот изглед, стариот сјај и автентичност.

Почеток на реконструкцијата

Реконструкцијата на улицата Булевар 1-ви Мај во Битола, позната како “кај рибарниците” започна на 4-ти Април оваа година, конечниот завршеток на овој проект на општина Битола заврши денес 9-ти Октомври

Иако се уште официјално не е пуштена улицата покрај Драгорот, реконструирана е целосно со нов пешачки тротоар, заменета вода и канализација, нови скали за објектите во склоп со пешачкиот тротоар како и наскоро најавено е зеленило од другата страна на улицата односно ѕидот до Драгорот со зелена површина. Сепак мораме да потврдиме дека изгледот на старата чаршија во Битола се зачува со коцката која е повторно наредена на најубавата улица во центарот на Битола.

Наредна е реконструкција на улицата од мостот кај рибарниците на Булевар 1-ви Мај до градскиот Безистен или поранешна “Хигиена”

Снежана Анеска

уредник

Related Posts

Извлечени странски државјани изгубени кај Попова Шапка

Коментарите се исклучени на Извлечени странски државјани изгубени кај Попова Шапка

ВО ГЕВГЕЛИСКО УЧИЛИШТЕ ДИРЕКТОР ПЛАТАТА СИ ЈА ЗГОЛЕМИЛ САМ

Коментарите се исклучени на ВО ГЕВГЕЛИСКО УЧИЛИШТЕ ДИРЕКТОР ПЛАТАТА СИ ЈА ЗГОЛЕМИЛ САМ

Пред Собранието на Република Македонија се уште трае протестот, и во Прилеп собир на граѓани

Коментарите се исклучени на Пред Собранието на Република Македонија се уште трае протестот, и во Прилеп собир на граѓани

Create AccountLog In Your Account