Во Битола градината Nouschetie

Share Button

Градината Nouschetie во 1908 година ја прекрстиле во парк на слободата.Се наоѓала на левата страна од Железничката улица, наспроти Белата касарна

Градината Nouschetie во Битола Градината Nouschetie, или како по 1908 година ја прекрстија во градина или парк на слободата, се наоѓала на левата страна на Железничката улица, одејќи кон југ, наспроти Белата касарна. Во неа се наоѓал киоск (како на сликата ) во кој се собирале офицерите во попладневните часови и во слободното време. Истиот го користеле и за прослави како што било прогласувањето на новиот устав за време на Младотурската револуција.

киоск во градината

уредник

Related Posts

Соопштение за јавноста во врска со најавите за врнежи од дожд за време на претстојниот викенд

Коментарите се исклучени на Соопштение за јавноста во врска со најавите за врнежи од дожд за време на претстојниот викенд

ШАНЕЛ ГО СТРЕСЕ ШИРОК СОКАК СО МАНЕКЕНКИТЕ И МАНЕКЕНИТЕ(фотогалерија)

Коментарите се исклучени на ШАНЕЛ ГО СТРЕСЕ ШИРОК СОКАК СО МАНЕКЕНКИТЕ И МАНЕКЕНИТЕ(фотогалерија)

Талат Џафери го испрати Договорот за потпис кај Иванов

Коментарите се исклучени на Талат Џафери го испрати Договорот за потпис кај Иванов

Пред Собранието на Република Македонија се уште трае протестот, и во Прилеп собир на граѓани

Коментарите се исклучени на Пред Собранието на Република Македонија се уште трае протестот, и во Прилеп собир на граѓани

Реакција на претседателот на ГДУ, Петар Колев

Коментарите се исклучени на Реакција на претседателот на ГДУ, Петар Колев

СКАНДАЛ:КИРАЦОВСКИ, ДО КОГА СО ТВОЈОТ МИЛЕНИК „МАКТЕЛ“ ЌЕ СПИНУВАТЕ ДЕКА МАКЕДОНЦИТЕ СЕ МАЛЦИНСТВО ВО МАКЕДОНИЈА?!

Коментарите се исклучени на СКАНДАЛ:КИРАЦОВСКИ, ДО КОГА СО ТВОЈОТ МИЛЕНИК „МАКТЕЛ“ ЌЕ СПИНУВАТЕ ДЕКА МАКЕДОНЦИТЕ СЕ МАЛЦИНСТВО ВО МАКЕДОНИЈА?!

Create AccountLog In Your Account