Од јануари за 10% повисоки плати за припадниците на АРМ

Зголемување на платата за 10% за сите припадници во армискиот состав, најави министерката за одбрана, Радмила Шекеринска.

Средствата за оваа намена биле предвидени во буџетот за 2018, потврди и министерот за финансии, Драган Тевдовски, кој заедно со Шекеринска денес беше во посета на штипската касарна „Јане Сандански“.

 

Целата вест можете да ја прочитате на ММС.МК

Напишете коментар