Нов земјотрес почувствуван во Битола

Share Button

Во Битола почувствуван е нов земјотрес во 14:37 часот со јачина од 3,6 степени.

Епицентарот на земјотресот е регистриран во Грција на 20 километри јужно од Битола, во близина на македонско-грчката граница.

Ова е втор земјотрес денеска кој е почуствуван во Битола, претходниот беше во 11:55 часот кој беше со јачина од 4,3 степени кој беше почуствува и во Охрид и Ресен.

Напишете коментар