Ќе се стемнува уште во 17 часот – наскоро зимско сметање на времето

Share Button

Ноќта меѓу сабота и недела, односно меѓу 28 и 29 октомври почнува зимското сметање на времето со што стрелките на часовникот ќе се поместат за еден час назад.

Наскоро започнува зимското сметање на времето, а тоа значи дека во 3 часот ноќта стрелките на часовникот треба да се вратат на 2 часот така што ќе се спие еден час повеќе, но за сметка на тоа ќе се стемнува порано.

 

Напишете коментар